Tjejvättern 2012

När anmälan till Vätternrundorna öppnade till 2012 års lopp så var jag snabb att anmäla mig till Tjejvättern och såg verkligen fram emot när det skulle bli dags men saker hände under hösten och vintern att träningsgnistan dalade lite och ork och lust fanns inte för den så även tiden tyckte jag inte fanns.
 
Att det blev så här berodde på att det blev bestämt att vi skulle flytta från orten då maken fått nytt jobb så det blev mycket att fixa med och åter fixa med kan jag säga.
 
Våren var seg och det kändes som första cykelturen ute kom sent mot vad det brukar för mig men fick till något pass men inte alls som jag tänkt mig och dagen för start närmade sig mer och mer och jag velade om jag verkligen skulle cykla för jag hade inte alls tränat och fått de mil i benen som jag vill ha.
 
Familjen stöttade och peppade mig och tyckte jag skulle cykla och ta det som det kom för de trodde jag skulle ångra mig om jag inte startade.
 
Jag och maken var ute på ett cykelpass ihop på onsdagen och loppet skulle gå på lördagen skulle jag cykla så var detta sista cykelpasset innan..totalt hade jag fått ihop 18 mil.
 
Torsdag kväll bestämde jag mig för att jag kör.
 
Jag hade ju som mål när jag anmälde mig inför detta lopp att jag skulle cykla under 4 timmar vilket jag nu såg nog var en bra bit bort. Men jag skulle cykla och ha kul sa jag det får ta den tid det tar. Maken sa att cyklar du på 4 timmar får du vara glad man han trodde på mer tid med tanke på min träning innan, min yngsta dotter hade helt andra tankar om sin mamma hon.
 
Det blev en tidig bilfärd för oss mot Motala lördagmorgon men jag var så lugn och det kändes hur bra som helst i kroppen..den var pigg och huvudet med:)
 
Hämtade ut nummerlappen, åt frukost, bytte om, fixade med cykeln..ingen stress. 
 
Men starten närmade sig..jag skulle starta 09.00 i år och man får det där härliga goa pirret i magen när det drar ihop sig och man få gå in startfållan.
Puss och lycka till från maken innan jag rullade in i fållan.
 
Så gick då startskottet och jag började trampa på och det kändes bra och det var bra väder. Mil efter mil avverkades och det var bra fart med tanke på vad jag hade tränat innan tyckte jag.
 
Gruvade mig lite för Ombergsbacken som jag hade minnen av var tuff från förra året och den var seg i år med och jag ville inte ta slut i den så fegade lite en bit och ett stopp i backen gjorde att jag fick hoppa av cykeln och ta apostalhästarna till hjälp men det var fan jobbigare än att cykla:) Nackdel med Ombergsbacken att den är smal och många går i bredd.
 
Väl uppe är det så fin cykling och det är värt slitet upp.
 
Milen fortsatte rulla på och jag fyllde på med dryck och ätbart allt eftersom på min färd..något stopp i någon depå blev det inte..kroppen var pigg och jag började kika på min cykeldator.
 
Jag hade inte långt kvar nu, jag såg att jag skulle fixa det..ta mig i mål, jag trampade på och man kom så in i Motala och har upploppet framför sig..hör människor heja och maken fick sig en snabb vinkning innan jag trampar över mållinjen..härlig känsla och jag hade så mycket ork och kraft kvar i mig. Vilket kändes lite sådär en stund efteråt för man ska vara tröttare än vad jag var när man går i mål:)
Men jag hade cyklat och jag hade haft kul hela tiden vilket var viktigt.
 
Sluttiden vad blev den då...jo jag klarade att cykla under 4 timmar...03.57 blev sluttiden som jag är helnöjd med.
 
Detta Tjejvättern lopp blev lite av en nytänding för mig vad gäller cykeln och träningen...det ska mycket till om jag inte står på startlinjen vid nästa års Tjejvättern.
 
 
                            
 
 
 
 

Det blir inte alltid som man tänkt sig

När anmälan för Vättern Rundan 2007 öppnade så var vi på och anmälde oss och träningen flöt på bra men någon start blev det som sagt inte för mig det året.
 
Sjukdom drabbade familjen som vände upp och ner på ens tillvaro och då fanns bara en tanke i ens huvud att kämpa för sitt barn och familj.
 
Vad som drabbade oss går jag inte in på här men idag är livet tillbaka igen på många vis och den erfarenhet och allt man varit med om runt sjukdomen har gjort mig starkare som person på flera vis.
 
Träningen la jag i stort sett åt sidan under lång tid men kom så saktligen igång igen med den och 2010 var jag anmäld till Tjejvättern men kom aldrig till start då det var för tidigt efter det som varit men 2011 var jag med igen och det var så kul att vara där igen och jag hade ett mål med loppet ville så gärna klara det på 4 timmar och jag var på gång att göra det men vi blev stoppade i en korsing för att bilar skulle fram!! Ni kan kanske höra oss som var med där vilket mutter det blev:) sluttiden blev till slut 04.03 och jag var ändå så glad och nöjd efter loppet.
 
Jag vet att det inte är någon tävling men en tävling mot mig själv har jag när jag står på startlinjen då kommer de där djävulshornen ut på mig:) 
 
Hur blev det då i år kanske ni undrar?! Ja det tar vi i nästa inlägg.
 
 

Lite hur det började

Jag tror att det var under sensommaren 2004 jag provade att cykla på en racer för första gången. Min man hade cyklat Vättern Rundan med några kompisar och jag och en kompis började prata om att prova Tjejvättern. Och det märkliga var att jag tyckte det var kul från första tramptaget.
 
Så 2005 stod jag på startlinjen med många andra tjejer som var lika förväntansfulla och lite pirr i magen hur det skulle gå att trampa dessa 9 mil som Tjejvättern var då.
 
Det var i och för sig inte mitt första lopp,jag hade cyklat Energitrampet som gick i Västerås som var ett kul lopp och bra träning.
 
Tjejvättern 2005 gav mersmak och jag ville ha en lite mer utmaning så 2006 stod jag på startlinjen för Vättern Rundan och det var en perfekt dag med solsken.
När jag trampade över mållinjen efter 30 mil så var det en så härlig känsla..jag fixade det och man sken i kapp med solen.
 
När jag cyklade Vättern Rundan så hade jag en plan som jag tyvärr fick ändra på lite vilket var lite surt men samtidigt så hade jag inte någon tid med i planen. Det som ändrade mina planer var mina fötter som till slut sa i från så fick göra ett par extra stopp i ett par depåer som jag inte tänkt mig. Jag hade då mountainbike cykelskor som nu bytts ut mot lätta racer cykelskor och från den dagen har inte mina fötter spökat när jag cyklat.
 
Detta lopp gav bara mersmak så en anmälan blev det till 2007 men ibland blir inte allt som man tänkt sig..fortsättning följer.
 
 
 
Mina otrolig sköna cykelskor-

Välkommen

Välkommen till min blogg som kommer att handla en hel del om min cykling och annan träning för att må bra och ha kul.
 
Min röda pärla kallar jag min racer som jag trampar runt på här i dagsläget.
 
Vi ses hoppas jag:) om inte här så kanske på vägen för tro mig cykla är såå kul..vilket jag aldrig trodde att jag skulle säga.

RSS 2.0