Trainern och jag

Idag vaknade man verkligen till en regnig höstdag men som tur är sol i sinne:) Frukost och morgonbestyr för både mig och hunden så kommer vi ut i regnvädret som inte alls är populärt av hunden men blir ändå en skön liten morgonpromenad.
 
Lite småuppvärmd så hoppar jag i cykelkläder och tar ett pass på trainern och det blir en härlig timme och så lite bålträning på det med pilatesbollen.
 
Och den där timmen sa bara svisch idag.
 
Ett pling i min mail har jag fått med att jag måste bestämma mig senast fredag om jag ska cykla med klubben och deras sub. 
Det som gör att jag tvekar är att jag inte har cyklat med dem någonting och det är ju viktigt att man känner trygg i gruppen när man ska cykla så. Jag laddar nog för nästa runda alltså 2014 med dem men jag ska cykla även nästa år och själv blir jag ju inte runt pölen det vet jag:) 
 
Eftersom jag har cyklat en gång tidigare så vet jag vad som väntar och hur konstig det än låter så ser jag fram emot det:)
 
 

Premiärtur i skogen

Idag blev det en premiärtur i skogen för mig med mountainbiken som jag har som ett komplement tidig vår och på hösten men har då hållit mig på vägen men idag blev det att prova skogen och ojoj så kul det var:) så det kommer det att bli nu att varva med under hösten.
 
Blött och geggigt var det och man var prickig både här och där men det rör mig inte i ryggen.
 
Jag tog milslingan och så cyklade jag dit och hem så totalt blev det 1,7 mil för mig och det är helt okej för att vara premiärturen.
 
Slingan är kuperad och mycket rolig att cykla.
 
Mountainbiken jag har är en gammal efter en av döttrarna men som jag trivs bra med och den får hänga med så länge den kan här.
 
Cykla är så kul:))
 
 

Pannbensträning

Utesäsongen är inte över än för mig vad det gäller cyklingen men idag fick det bli premiär på trainern med min gamla hoj och det gick över förväntan.
Att cykla på trainern är något helt annat mot att cykla ute och det är verkligen pannbensträning att mala på den.
 
En härlig timme fick jag till trots att jag glömde musik..lite för ivrig att komma igång tror jag:)
 
Ett bra komplement är det i allafall att ha denna nu under hösten och vintern när man inte kan cykla på samma vis ute och jag vill försöka att hålla igång min träning regelbundet nu även under hösten och vintern.
 
Har ju något framför mig som jag tränar mot plus att jag mår bra av det till både kropp och själ.
 
Fin start denna lite höstliga lördag!

Nära ögat

Hjärtat for upp i halskropen och pulsen ökade lite fortare än jag tänkt mig igår när jag gav mig ut på en liten cykeltur.
Efter ett par kilometer så passerar jag skidstugan där det är en hel del folk och tyvärr så tittar inte bilisterna när de åker ut därifrån de tar liksom för givet att det inte kommer någon och de kan inte skylla på att det dålig sikt för det är det inte.
 
Jag såg en bil när jag närmade mig och när jag är så gott som framme så kör han ut och jag slänger mig på bromsen och girar undan och ger gubben i bilen onda ögat och en näve i luften..så nära att det kunde ha blivit en vurpa över huven där.
 
Men trots den starten och en vind som var åt alla håll och kanter så blev det en skön tur dock inte så lång men bättre än ingenting:) för denna vecka har det inte blivit så mycket cyklat fast veckan är inte slut än.
 
Provade även på denna tur en långärmad tröja jag köpte via klubben som var mycket bra precis en sådan jag letat efter så det var ett bra köp..blev även en kortärmad tröja från dem så nu är det ett par byxor som ska till med.
 
 

Träna för sin egen skull

Vi människor har olika förutsättningar även när det kommer till detta med träning och det tror jag ibland många glömmer bort.
 
Tränar jag för mig egen skull eller för någon annans det är en fråga jag tror att många skulle behöva ställa sig.
 
Och vad är målet med min träning, vad vill jag med den.
 
????  Vill du svara så är det bara att slänga iväg ett här i en kommentar.
 
 
 
 
 
 

Nya benvärmare

Köpte mig igår ett par benvärmare av märket Newline, har även de i armvärmare som jag tycker är toppen och de värmer mer än man tror.
 
Så sen eftermiddag så bara kände jag att jag måste ut och testa dem en kort runda så sagt och gjort så hoppade jag i cykelkläder och iväg och de fick känna av både vind och regn och jag är helnöjd med dem och rundan jag fick.
 
Ett komplement för att slippa ha tights på sig öven cykelbyxorna innan det blir för kallt för då är det underställ och tights som gäller för mig eller dressen som egentligen är för längdskidåkning men som passar perfekt för cykel också.
 
Utesäsongen på cykeln känns som den kommer bli längre för mig i år mot vad den brukar vara..kul:) 
 
Ikväll väntar möte som jag hoppas det ska komma något bra ur..rapport kommer.
 
 

Cykla till 1000

Ja det är det som gäller i helgen via gruppen Cyklande Tjejer. Då vi har passerat 1000 medlemmar i gruppen så kom någon på att varför då inte försöka att cykla 1000 mil för att fira och det nappade vi på så klart:)
 
Strålande sol vaknade man till och redan strax efter 09.00 så satt jag på cykeln, ben och armvärmare och även vindväst fick följa med på turen och det var smått gränsfall med allt det på sig men det är inte många grader när man ger sig iväg ut denna tidiga morgon.
 
Vinden hade tyvärr också redan hunnit vakna till mer än jag trodde så det blev en hel del motvind men även lite fin medvind och jag var mer än nöjd när jag parkerade hemma efter min runda som blev 5 mil.
 
En fin start denna vackra lördag..höst i luften.
 
 
 
 

Hur tänkte jag tro

Tog mig en 3 mils runda idag men undrar lite hur jag tänkte när jag planerade min runda för det blev mest motvind.
Men jag är mer än nöjd med min runda som jag ändå fick till 27 i snitt på.
 
Just detta med mitt snitt har jag höjt förut låg jag och harvade i bekvämlighetszonen 25 men nu ligger jag mellan 27-29 på mina rundor och det är kul att se förändringen och även känna den för det gör man när man sitter på sin cykel och att jag har mer att ge det känner jag..så kul:)
 
Som jag brukar säga..än finns det krut i kärringen här:) 
 
 
 
 

Billiga vantar

Hoppade som hastigast in på Lidl idag och hittade bra sportvantar som man kan använda innan det blir riktigt kallt och dessa funkar inte bara till cykling och man kan ha sina korta cykelvantar under dessa.
 
45:- fick jag dem för och det är liksom inte mycket att bråka om och värt att prova. Annars ger jag inte så mycket för deras cykelbyxor och cykeltröjor de har och det är väl lite som man säger att man får vad man betalar för men bara för de inte kändes rätt för mig så kan det göra det för någon annan.
 
Har även köpt en bra ryggsäck där som också är mycket bra för olika sportaktiviteter.
 
Surfat runt lite och kikat på lite nya cykelkläder här idag och även kikat på eBay..någon som har handlat cykelkläder där? 
 
Var handlar ni era cykelkläder? 
 
 
 
                                                           
Tröja och byxa med snygga loggan Cyklande Tjejer på

Skön runda

Underbart väder här denna måndag så det fick bli att lufta den svarta skönheten en stund idag.
 
Oftast när jag ska iväg på mina cykelturer så har jag ju bestämt mig för en rutt och det är inte ofta jag ändrar den och idag hade jag tänkt mig lite längre än min korta snabbrunda.
 
4,5 mil stannade turen på idag och det var en skön tur och jag tror att jag sken ikapp med solen när jag kom hem.
Fin medvind en bit men sedan slog motviden till men jag malde på och jag tyckte det var skönt och jag hade flyt i trampet.
 
Jag hoppas på en fin varm höst här så man kan fortsätta cykla länge ute..jo jag vet det finns inget dåligt väder och jag har en mycket bra dress för kyliga dagar så jag är allt förberedd här:)
 
Trainern ska även fixas till med min gamla racer på som man kan ta till som ett komplement och det är verkligen pannbens träning att sitta och mala på den tycker jag:)
 
Är det lite motigt i cyklingen vilket jag är ute eller inne så försöker jag plocka fram bilder framför mig och många gånger så går det lite enklare man kan liksom känna den där känslan man hade just då..det är vissa bilder från Vättern Rundan och även Tjejvättern jag plockar fram bl.a.
 
Efter dusch och mat i magen så plockade jag fram babyservetterna och putsade lite på cykeln innan den ställdes in.
Om ni inte har provat dessa tvättservetter som man egentligen har till sina små barn så prova cykeln blir skinande ren och fin.
 
Fin måndag som nu fortsätter i andra spår:)

Trotsade blåsten

Igår lördag så trosade vi blåsten och hoppade i cykläderna jag och maken för en liten tur.
Han är min dragare då när vi cyklar tillsammans..mycket bra:)
 
Bitvis tog vinden i enormt så det kändes i cykeln så man fick hålla i styret lite mer än vanligt men vi hade inte motvind hela vägen en liten bit hemåt hade vi fin medvind.
 
Men detta med vinden hänger jag inte upp mig så på idag som jag gjorde förut och det är väl också steg som man tar i sin cykling..man får ju liksom anpassa sig efter väderförhållanden och det är även lite s.k pannbensträning att mala på i motvind och se att man fixar det.
 
Våran lilla tur blev nästan 4 mil och vi fick till ett snitt på 28,9 inte illa tycker jag.
 
Och jag tar mig även i detta att ligga med bättre efter honom..jag har som sagt mest cyklat själv så då är det inte bara att tänka att man kan ligga med på s.k. rulle vilket många tror.
 
Man kan verkligen vara en fara för både sig själv och andra om man lägger sig med i en klunga på t.ex. Vättern Rundan om man aldrig har tränat på det.
 
Strålande söndag och en perfekt cykeldag får se om min svarta skönhet får luftas en stund även idag.
 
 

Kort men härlig tur

Strålande sol vaknade man till denna torsdag och när hunden fått sin morgonpromenad så hoppade jag i mina cykelkläder.
 
Korta cykelbyxor fick det bli men tog mina armvärmare i fall att och det var lagomt att ha på sig och man får passa på att njuta av att kunna cykla barbent en liten tid till...hösten är på ingång och vi får hoppas på sådana här fina soliga höstdagar så cykeln får gå varm:)
 
Blev min korta runda idag och det blev en härlig tur och hemma fick jag se på min cykeldator att det var det snabbaste jag gjort denna runda på..härligt och det finns mer i kroppen vilken känns ännu härligare:)
 
Att jag varierar min cykelträning plus styrketräningen har gjort mig till en starkare cyklist. 
 
Och den där känslan efter ett träningspass..man har fyllt på kropp och själ med måbra saker:) 
 
 

Sluta mesa

Vaknade till en härlig lördag morgon med strålande sol och familjen åt olika håll under några timmar så vid lunch tid blir det prat om vi ska cykla Mjörn runt jag och maken imorgon söndag.
 
Jag hoppar av fast det är jag som pratat mest om det..då tar vi en cykeltur idag säger maken..jag nappar direkt trots min 5 mils runda i går.
 
Han vill ta mig med en tur så jag får känna en backe åt andra håller så att säga..uppför.
 
Maken är dragare hela rundan men jag kommer upp jämnsides några gånger..han tycker också att jag mesar och inte ligger med nog nära på rulle  som jag ska och han ser ju att jag har ork och kraft för det..och han har rätt:) 
Kommer upp jämnsides med honom i uppförsbackarna..något jag har blivit bättre på och det tackar jag nog de få intervall och backpass jag har haft sedan tjejvättern.
 
Väl hemma så slutar rundan på 4,9 mil och det känns bra:)
 
Men ska jobba mer på att sluta mesa...jag har ändå tagit steg från det kan jag säga..min snitt fart har ökat och mer än det sedan tjejvättern.
 
Så lite som behövs som att få en nytänding för att komma igång med träningen regelbundet och just att det är kul det är enormt viktigt för annars så ger det inget.
 
Nu choklad och soffhäng.

RSS 2.0