Sicken cykeltur

I morse efter morgonpromenaden med hunden så hoppade jag i mina cyklekläder. Kan säga att det är bra uppvärming dessa morgonpromenader.
 
Morgondimma och dis men man anade solen att den skulle komma fram. Tog dock på mig mina armvärmare som verkligen var ett mycket bra köp. 
Vattenflaskan och så kopplar på cykeldatorn och så upp på cykeln och man anar och känner att hösten är på gång så man får verkligen passa på och njuta av att kunna cykla i korta cykelbyxor ett litet tag till.
 
Trampar iväg lite lagom tills jag sävnger av och man kan börja köra lite mera. Inte mycket trafik på dessa vägar vilket är skönt och det är fina vägar och kuperat vilket är bra träning.
 
Morgondimman och diset gör att jag skulle ha behövt haft vindrutetorkare på glasögonen ett tag:) men så spricker solen fram och det är så fint och skönt..njuter! 
 
Benen trampar på och det flyter på bra och väl hemma så sluter det på 5 mil..och känslan är att jag skulle kunna ha trampat hur länge som helst..det är en härlig känsla.
Snittade 27 vilket jag är nöjd med:) 
 
Sicken fin början på denna fredag.
 
Det är som balsam för själen detta..friskvård..må bra träning:)

Möte

Fick se att cykel klubben här på orten ska ha möte om ett par veckor och det hoppas jag att jag kan ta mig till.
Mötet är gällande motionssektionen där det ska disskuteras om bl.a. träningstider, fartgrupper,startpunkter m.m.
 
Skulle även annonseras i morgontidningen så jag hoppas att det kommer något bra ur detta möte och framförallt att det dyker upp tjejer som cyklar eller som vill börja.
 
Glest med tjejer i klubben vad jag förstått och det är väl något denna klubb och många andra klubbar i vårat avlånga land behöver jobba med att få tjejerna kvar i klubben.
 
Ett mycket bra tillfälle att hitta ett gäng och cykla tillsammans med hoppas jag att detta är.
 
Idag cyklar jag mycket själv och jag har inget emot det men ibland skulle det vara kul med sällskap på sina rundor.
Jag cyklar även tillsammans med min make vilket är bra träning och jag kan mer och orkar mer än jag tror..kanske typiskt tjejer att fega lite..men jag har tagit steg i år vad gäller min cykling.
 
Klubben har träningsrundor även idag men de ligger på en nivå där inte jag är idag vad gäller snittfart så därfär hoppas jag nu hitta ett gäng som är runt min fart och känner att de vill utvecklas för det vill jag med min cykling.
 
Om ni kikar in här i min blogg får ni gärna dela med er om hur det är i cykelklubben ni är med i.
 
Fika dags med fin läsning nu..nya numret av tidningen Cycling Plus kom i lådan idag:)
 
 

Ny cykel

För ganska så precis en vecka sedan så plingade det till i min telefon, ett paket var på väg..lycka! 
 
Leverans ända fram till dörren var det, en stor svart kartong..min nya cykel.
En cykel som passar mig i storlek..jag har hela tiden cyklat på för stor cykel men vi har fixat till den så den har funkat jättebra men så kommer man ju till en punkt där man känner att nej nu vill jag byta upp mig.
Vi kikade runt på lite olika märken och varianter men det slutade med ett klick från Canyon..man blev lite som ett barn på julafton och gick och väntade:)
 
Och jag har verkligen bytt upp mig nu med denna svarta skönhet som jag ska trampa många mil tillsammans med:)
 
Dagen efter som min cykel kom så tog jag en kort tur för att känna på den och det var bara kärlek på den som jag sa när jag kom hem..kändes så bra från första tramptaget.
Och den sköna känslan sitter kvar här och det har blivit några turer till med den och vi börjar lära känna varandra och snart är vi lika fast tillsammans som jag var med min röda pärla som finns kvar här än..den kommer jag slita med i vinter då den kommer hamna på trainern.
 
Cykeln som jag köpt är en Canyon Ultimate AL 9,0 en svart.
 
Denna cykeln var verkligen ett lyft för mig, jag tyckte det var roligt att cykla förut med men nu steg det flera grader till:)
 
Ni som bytt upp er i cykelväg vet nog vad jag talar om den där känslan när man trampar iväg och det liksom känns som man flyger fram..som jag sa har jag harvat runt med en traktor förut:) 
 
Nu hoppas jag på en fin höst så man kan trampa ute länge men framförallt ser jag fram emot den stundade våren och sommaren då motionsloppen börjar för jag vill gärna cykla några fler än något av vättern loppen.
 
Går ni i tankar på ny cykel så rekommenderar jag er verkligen att kika in på http://www.canyon.com/_se/
mycket cykel för pengarna.
 
                                                                                      


Cyklande tjejer

Om ni har Facebook och är tjej och gillar att cykla så kika in i denna grupp Cyklande Tjejer bästa gruppen där:)
 
Tips, råd, nya cykelkompisar,vi peppar varandra  och mycket mera och det finns inga dumma frågor och vi har alla olika mål, förutsättningar men vi har en sak gemensamt att vi verkligen gillar att cykla.
 
Vi har även snygga kläder med loggan Cyklande tjejer på.
 
Nyfiken...ta en titt du kommer inte ångra dig.
 
                                                                    
                                                                   Missa inte denna grupp
                                                                   på Faceboook!!
 
 
 
 
 
 

Tjörn rundan

Tidigt i lördags morse så packade jag och maken in i bilen och åkte mot Tjörn. Cykellopp väntade Tjörn rundan på 5 mil.
 
Vädret var strålande även om den tidiga morgontimmen var små kylig men sol och blå himmel så ett fint cykelväder väntade.
 
På plats hämtade vi ut våra nummerlappar och så blev det frukost i strålande solsken men härlig utsikt..västkusten är bra vacker.
 
Bytte och om och fixade med cyklarna och drog oss så sakta mot starten. Det var mer folk än vi trodde som skulle cykla och det var många med racer och klubbar som skulle cykla.
 
Starten gick och upp på sadeln men då strulade det för mig med ena skon och pedalen så kom efter maken, trampade så småningom i kapp honom och vi fick bra ryggar att ligga med och det var ett bra tempo, för mig var det  lite mer än jag kör när jag är själv men jag vet att jag fixar det, det är detta att våga.
 
Tappade dock kontakten när det gick nerför så fick jaga lite på några ställen vilket gjorde att jag tyckte att jag inte fick det där fina flytet i min cykling.
 
Men jag har inget emot att cykla själv inte alls mitt pannaben har växt så det fixar jag. Men lite kul är det med att se att dessa testosteronstinna killar jaga och det är tiden och bäst och först som gäller. Visst vi tjejer har väl också detta i oss men jag upplever ändå att det blir på ett helt annat vis och sätt.
 
Rundan var otroligt rolig att cykla så den kommer vi att cykla igen om det passar för oss i almanackan.Banan var med kuperad än jag trodde den skulle vara. Depår efter banan var det som var utrustade med festis, banan och kexchoklad och i mål var det också det plus släta bullar. 
 
Det jag/vi saknade var väl möjlighet till dusch efteråt och toaletter men det löser sig alltid och man har ju hela havet att bada i om man vill det:)
 
Jag och maken trampade i mål tillsammans och var nöjda med loppet för det var som jag sa innan att vi skulle se det lite som av en utflykt och se och cykla i nya miljöer men även en träningsrunda.
Tiden vi trampade på slutade på 1.52 vilket är helt okej som sagt tävla gör jag bara mot mig själv och jag ser att jag har utvecklas i min cykling på flera vis.
 
Medalj fick vi med om halsen.
 
Så har ni möjlighet så är detta ett lopp jag rekommendera att cykla och vill man inte cykla hela så finns det en halva med.
 

RSS 2.0